Nike nu mai vinde produse cu numele lui Kobe Bryant, pentru ca speculanții să nu profite de moartea fostului baschetbalist

Nike, principalul sponsor al lui Kobe Bryant, reacționează după moartea legendarului jucător de la Los Angeles Lakers.

Compania americană a emis un comunicat de presă în care a anunțat că va scoate de pe piață toate produsele care îi poartă numele fostului baschetbalist sau care fac referire la acesta. Nike nu vrea ca acestea să fie cumpărate acum, ca mai apoi să fie vândute de speculanți cu sume astronomice.

Această decizie a fost deja implementată pe site-ul oficial al companiei Nike, acolo unde nu se mai găsesc produsele cu numele lui Kobe Bryant.

Pe pagina principală a site-ului, Nike a scris un mesaj emoționant:

„Alături de milioane de sportivi și fani din întreaga lume, suntem devastați de vestea tragică.

Transmitem cele mai sincere gânduri către oamenii apropiați de Kobe, în special către familia și prietenii lui.

A fost unul dintre cei mai mari sportivi ai generației lui și a avut un impact imens asupra lumii sportului și comunității de baschet.

A fost un membru iubit al familiei Nike.

Ne va fi foarte dor de el.

Mamba Pentru Totdeauna”.

Kobe Bryant era sponsorizat de mulți ani de Nike, era prezent la mai multe evenimente organizate de compania americană și se îmbrăca în hainele fabricate de Nike, în perioada în care juca baschet.

Legendarul jucător s-a retras de la echipa LA Lakers, formație pentru care a evoluat timp de 20 de ani, în aprilie 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS