Nigel Farage, ironizat după demisia din fruntea UKIP: „Șobolanul șef părăsește corabia care se scufundă.”

În Marea Britanie, demisia liderului partidului UKIP, partizanul Brexit-ului Nigel Farage, a reușit să stârnească în același timp furie și hohote de râs.

Mai multe publicații au venit cu titluri ironice la adresa europarlamentarului britanic, iar pe Twitter subiectul s-a viralizat instant și a generat mii de glume. “Este demisia cu care Nigel Farage ne-a obișnuit în fiecare an.”, a scris un britanic pe rețelele de socializare.

“Practic, Nigel Farage a spus că nu poate strica mai mult decât a stricat până acum, așa că a plecat” – este titlul de primă pagină al tabloidului britanic Mirror.  Publicația a ironizat fiecare cuvânt din discursul de ieri al fostului lider UKIP.

Jurnaliștii au scris că din moment ce lira sterlină a avut de suferit în urma Brexit-ului, iar salariul lui Nigel Farage este plătit în euro, politicianul a făcut campanie pentru propria creștere de salariu, cu costul unei recesiuni masive pentru restul lumii.

Pe Twitter însă, rețea masiv utilizată de britanici, limbajul utilizatorilor a fost mult mai dur. “Breaking News: Farage își anunță obișnuita demisie din fiecare an.” – a scris un utilizator făcând referire la faptul că nu este pentru prima dată când politicianul demisionează.

“Un nou candidat intră în cursa pentru șefia UKIP, numele său este Figel Narage.” se amuză un alt utilizator.

 


Un mesaj mai dur a venit însă din partea cunoscutului actor Cristoph Waltz.

Cristoph Waltz: „Bineînțeles șobolanul șef părăsește corabia care se scufundă. E inevitabil. Au încercat să o facă să pară ca o ieșire eroică. Nu. Este o acceptare a înfrângerii. Și-au băgat coada între picioare și, așa cum fac șobolanii, au părăsit corabia care se scufundă. Au lăsat mizeria pe care au creat-o pentru ca altcineva să o curețe. Asta ne arată cât de josnici sunt acești oameni.”

Liderul partidului UKIP, Nigel Farage, cel care a condus campania de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, și-a dat demisia luni din funcția de președinte al formațiunii sale.

Farage a declarat că odată ce obiectivul părăsirii blocului comunitar a fost îndeplinit, acum vrea să se bucure din nou de viață.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS