Confidenţialitate

Nicușor Dan: “Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău”

După ce Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul de preluare în administrare a Parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu, primarul Capitalei Nicușor Dan, o contrazice categoric pe Clotilde Armand:

Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, spune Nicușor Dan.

Anunțul preluării celor două parcuri a fost făcut cu o zi în urmă, de primarul Sectorului 1, pe Facebook:

Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)”, scria joi pe Facebook Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand vrea să modernizeze cele două parcuri, Cișmigiu și Herăstrău, aflate în administrarea primăriei Generale.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii sectorului 1, în Cișmigiu, vor fi restaurate, între altele Podul cu Nuc, Izvorul lui Eminescu și Terasa Trandafirilor, vor fi tăiați arborii uscați și replantați alții în loc, va fi introdus un sistem de monitorizare video, iar în Herăstrău, vor fi modernizate aleile, locurile de joacă și se vor face amenajări peisagistice.