Confidenţialitate

Nicușor Dan cere suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Zonale pentru 5 sectoare ale Capitalei

Primarul General Nicușor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Zonale pentru 5 sectoare ale Capitalei.

Primarul Bucureștiului reclamă dezvoltarea haotică a sectoarelor pe baza acestor PUZ-uri, care ar fi putut duce inclusiv la situația în care pe zone verzi s-ar fi construit blocuri de 14 etaje:

„Din păcate, suntem într-un oraș în care nu ai ce să faci cu copiii și noi avem 30 de kilometri de mal de lac, care poate sădevină un loc în care să te duci, weekend de weekend, cu copilul. Ce fac PUZ-urile de sector? Pe aceste terenuri care au regim de spațiul verde în Planul Urbanistic General, prevăd construcții de blocuri de 14 etajuri până pe malul apei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureștiul va fi organizat după Planul Urbanistic General după eliminarea PUZ-urilor, mai spune Nicușor Dan.

Primarul Capitalei dă asigurări că va păstra investițiile prevăzute în PUZ-uri care vor aduce un beneficiu dezvoltării orașului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă va fi aprobată, suspendarea PUZ-urilor începe de pe 5 martie, pentru 24 de luni. Planurilor Urbanistice Zonale au fost aprobate de majoritatea PSD-ALDE din consiliul general sub administrația Gabriela Firea.