Confidenţialitate

Nicușor Dan, audiat la DNA după pângerea pe care a făcut-o în cazul unui plan urbanistic zonal | AUDIO

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost audiat marți la DNA în legătură cu plângerea pe care a depus-o privind autorizarea unui PUZ pe bulevardul Primăverii.

Acolo dezvoltatorul ar vrea să facă un bloc cu cinci etaje. Nicușor Dan spune că terenul are de fapt destinația de spațiu verde:

„În acea planșă e verde, ceea ce înseamnă spațiu verde și avem o lege care spune că nu se construiește pe spațiu verde. La momentul în care s-a dat acest PUZ, în 2019, era cel puțin o hotărâre judecătorească definitivă pe altă speță care spunea că nu poți să construiești pe spațiu verde. S-a dat un PUZ care permite construirea și PUZ-ul ăsta a adus un beneficiu de câteva milioane de euro beneficiarului. Asta e ce a am semnalat, e o chestiune care poate să fie tranșată din acte, nu de depoziții, dar este practica Parchetului să audieze și pe denunțător și pe învinuit și de aia m-am prezentat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Capitalei a fost întrebat de jurnaliști ce s-a întâmplat cu terenul respectiv:

„PUZ-ul a avut un beneficiar, beneficiarul a vândut unui alt proprietar, noul proprietar ne solicită nouă o autorizație și chiar ne dă în judecată el pe noi să-i dăm autorizație pentru că acum PUZ-ul pe care-l are spune că e construibil. Noi nu i-am dat autorizație și i-am spus așteaptă să termine DNA-ul sesizarea pe care am făcut-o și dacă DNA-ul spune că e legal noi o să-ți dăm autorizație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, pe acel teren funcționează un restaurant cu terasă, potrivit G4media.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Anca Dragu, despre Niculae Bădălău: PSD știa istoricul lui. A pus lupul paznic la oi. A fost un soldat bun pentru PSD și a fost recompensat cu funcția | VIDEO