Confidenţialitate

Nicușor Dan a câștigat în primă fază procesul cu Gabriela Firea privind amenajarea parcului Cișmigiu. Primăria trebuie să facă proiectul public

Nicușor Dan a câștigat în primă fază un proces cu Gabriela Firea. În baza deciziei Tribunalului București, primarul general este obligat să facă public proiectul de amenajare a Parcului Cișmigiu.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

În iulie 2019, Gabriela Firea propunea Consiliului General aprobarea amenajării Parcului Cișmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro. Mai mulți specialiști au scris că proiectul presupune betonarea unor spații verzi și lărgirea unor alei, cu afectarea rădăcinilor copacilor care le mărginesc.

“Gabriela Firea i-a amenințat cu judecata pe specialiștii care s-au pronunțat împotriva proiectului, dar nu a făcut public proiectul”, se arată într-un comunicat transmis de deputatul Nicușor Dan.

Acțiunea în instanță a fost inițiată de Asociația Salvați Bucureștiul, care a cerut judecătorilor să o oblige pe Gabriela Firea să comunice proiectul de amenajare a Parcului Cișmigiu.