Confidenţialitate

Nicolae Robu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar de abuz în serviciu. Fostul edil este acuzat că ar fi aprobat o autorizație de construcție care încalcă legea. În același dosar mai sunt cercetați fostul arhitect șef al Timișoarei, un șef de serviciu de la direcția de urbanism și un consilier din același departament.

Ancheta a fost începută în 2018 în urma plângerii proprietarului unei case de pe o stradă de la marginea Timișoarei. Pe parcela de lângă locuința bărbatului, un dezvoltator imobiliar trebuia să construiască un duplex.

Numai că, în locul unei vile pentru două familii, a apărut o construcție mult mai mare, cu 8 apartamente, având o lungime de 60 de metri.

DNA Timișoara a transformat ancheta începută in rem în urmă cu 5 ani într-una în care fostul primar, Nicolae Robu, mai multi angajați ai Primăriei Timișoara dar și un arhitect au fost puși sub acuzare.

Și asta după ce timișorenii lângă a căror casă s-a ridicat blocul au obținut în instanță anularea definitivă a autorizației de construire emisă de Primăria Timișoara pentru dezvoltatorul imobiliar.

Oamenii legii spun că acea autorizație s-a emis în mod ilegal, arhitectul implicat în acest caz, Miron Suteu, folosind mai multe înscrisuri false.

Procurorii anticorupție au chemat vineri la audieri 4 persoane implicate în acest dosar cărora le-a fost comunicată calitatea de suspect. Fostul primar, Nicolae Robu, primul care a deschis lista celor chemati în fața procurorilor DNA, nu a vrut sa dea declarații în fata anchetatorilor, prevalându-se de dreptul la tacere.

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Constanța: Judecătoria roagă persoanele care au procese să fie înțelegătoare în privința prelungirii termenelor de judecată din cauza lipsei de personal | AUDIO