Confidenţialitate

Ciucă: Compensare de 50 de bani la litru, direct la pompă. Reducerea va fi evidențiată pe fiecare bon la stațiile de alimentare | VIDEO

Premierul României, Nicolae Ciucă, a prezentat joi, 23 iunie 2022, schema de compensare a prețurilor la carburanți. Potrivit șefului Guvernului, soluția de compensare – identificată împreună cu specialiștii – este o sumă fixă de 50 de bani care „se va aplica direct la pompă”.

„În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură – o măsură care a fost doptată și de alte țări – Spania și Franța. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”, a spus Nicolae Ciucă joi.

Ciucă explică modul în care se va aplica compensarea

„Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și Ministerele de resort. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru 3 luni.

Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei – jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Premierul Ciucă: Executivul vrea să apeleze la o măsură de compensare, pentru 3 luni, pentru stoparea creșterii prețurilor carburanților