Confidenţialitate

Nicolae Ciucă promite că pensiile vor fi mărite anul viitor, dar Executivul nu a hotărât suma care va fi acordată în plus | AUDIO

Guvernul va mări veniturile pensionarilor anul viitor, promite premierul Nicolae Ciucă, dar Executivul nu s-a hotărât ce sumă va fi acordată în plus.

Prim-ministrul a declarat că este posibil ca pensionarii să primească și în 2023 un ajutor suplimentar, precum cel acordat in aceasta vară celor cu venituri mici, de 700 de lei.

Nicolae Ciucă: „Nu putem să discutăm despre sume”

„Pensionarii vor fi ajutați așa cum i-am ajutat de când am preluat guvernarea, cu tot ceea ce putem, pentru că au nevoie de ajutor și trebuie să îi ajutăm”, a spus Nicolae Ciucă.

„Nu putem să discutăm despre sume. Este posibil să primească – și ne-am angajat să majorăm pensiile – și, de asemenea, în funcție de banii de la buget să acordăm și acele vouchere one-off, astfel încât să putem să-i sprijinim să treacă mai ușor”, a mai spus Nicolae Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Creșterea pensiilor și a salariului minim, încă incerte. „Mai suportați-ne o săptămână să venim cu decizia”, transmite Marcel Ciolacu | AUDIO