Nicolae Bănicioiu, citat în dosarul Colectiv, a ajuns la audieri la Parchetul General

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ajuns, vineri dimineața, la Parchetul General, unde a fost citat ca martor, în dosarul Colectiv. Bănicioiu a fost așteptat de câteva victime și nu a făcut declarații, informează Mediafax.

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ajuns la Parchetul General, după ce a fost citat pentru a doua oară în dosarul Colectiv, pentru a spune cum s-au derulat operațiunile de salvare după incendiul din clubul Bucureștean.

La intrare, Bănicioiu nu a dorit să facă declarații, spunând doar că a venit în calitate de martor.

La prima citare, în 23 octombrie, Nicolae Bănicioiu nu s-a prezentat, invocând motive personale. În același dosar a fost audiat ca martor și șeful DSU, Raed Arafat.

La 30 octombrie 2019, s-au împlinit 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS