Confidenţialitate

Nereguli grave descoperite la mașinile din dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Corpul de Control al prefectului a făcut verificări la acestă instituție după ce s-a aflat că o ambulanță care-l transporta pe șeful de la DSP Gorj spre un spital din Capitală s-a defectat pe drum decuplând stația de oxigen.

Concluzia este devastatoare: nicio autoutilitară nu este în regulă, prezentând improvizații și defecțiuni în special la sistemele de oxigen.

Concret, raportul arată că din 21 de autoutilitare de tipul B și C care intervin la preluarea sau transportarea pacienților în stare gravă, niciuna nu are inspecția făcută de anul trecut.

Inspectorii de control au descoperit și tuburi de oxigen goale, ventilatoare și monitoare defecte. Ambulanța cu care a foat transportat șeful de la DSP Gorj avea ventilatorul defect și prezenta un cablu de alimentare la stația de oxigen lipit cu bandă izolieră. Problemele de pe acessta autoutilitară fuseseră consemnate chiar în jurnalele de bord ale mașinii.

Ca urmare a acestor probleme grave descoperite de Corpul de control, prefectul de Gorj, Corneliu Raducan Morega, a înaintat raportul la Poliție. Susține că va cere și Ministrului Sănătății demiterea managerului de la Serviciul de Ambulanță.

Managerul instituției nu a putut fi contactat de Europa FM.