Confidenţialitate

Nelu Iordache, fondatorul companiei Blue Air, urmărit penal în dosarul de corupție al primarului din Otopeni

Omul de afaceri Nelu Iordache, fondatorul companiei Blue Air, este urmărit penal în dosarul de corupție al primarului din Otopeni, afirmă pentru Europa FM surse judiciare. Amintim, primarul Silviu Gheorghe şi un fost director din Primăria Otopeni sunt reținuți de procurorii DNA şi vor fi prezentați joi magistraților cu propunere de arestare preventivă. 

Edilul din Otopeni, care ocupă această functie de 26 de ani, si Vlad Constantin, fost director executiv al institutiei, sunt acuzați de abuz în serviciu într-un dosar al cărui prejudiciu se ridică la 35 de milioane de lei.

E vorba de o sumă plătită ilegal de Primăria Otopeni pentru lucrări fictive.

DNA precizează că în acest dosar a început urmărirea penală față de patru persoane, dar nu a făcut publice numele acestora.

Una dintre acestea ar fi  Nelu Iordache, afirma sursele Europa FM, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Din septembrie 2021, omul de afaceri execută o pedeapsă de 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.

Fondatorul companiei Blue Air, acum deținută de alți acționari, a schimbat destinația a 31 de milioane de lei din avansul încasat de la stat pentru lucrările la primul tronson al autostrăzii.

După aceasta condamnare definitivă, Nelu Iordache a fost trimis în judecată într-un alt dosar de corupție, legat de deșeuri.

Procurorii îl acuză că ar fi vrut să dea mită unei funcționare ca să primească aviz de mediu.

Citește și: Primarul din Otopeni, în funcție de 26 de ani, reținut pentru abuz în serviciu. Prejudiciul adus primăriei este de 35 de milioane de lei

Foto: Inquam Photos / George Călin