Confidenţialitate

Primarul din Otopeni, în funcție de 26 de ani, reținut pentru abuz în serviciu. Prejudiciul adus primăriei este de 35 de milioane de lei

Primarul din Otopeni a fost reținut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată. Prejudiciul este de 35 de milioane de lei și provine din plata de către primărie a unor lucrări care nu fuseseră executate. Alături de primar a mai fost reținut un director din primărie. Alte 5 persoane sunt acuzate  de complicitate la abuz în serviciu.

Silviu Constantin Gheorghe este primar în Otopeni din partea Partidului Național Liberal. El ocupă această funcție de peste 25 de ani.

Primarul și directorul executiv de atunci al Primăriei sunt acuzați că, în perioada 2011-2017, ar fi achitat ilegal plata a peste 35 de milioane de lei, unei firme care ar fi trebuit, potrivit unui contract în derulare să facă lucrări la infrastructura de bază a orașului Otopeni. În realitate, lucrările nu s-au făcut.

Însă, cei implicați în dosar au întocmit ulterior documente care să justifice plățile nelegale și din care să reiasă că, cu banii primiți, s-ar fi cumpărat materiale de contrucții și s-ar fi făcut o organizare de șantier în acest sens, cu toate cheltuielile aferente.

Alături de cei doi oficiali, alte 5 persoane sunt acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

Este vorba despre un fost inspector la Achiziții publice în primăria Otopeni, un diriginte de şantier şi trei oameni de afaceri.

Primarul, Silviu Constantin Gheorghe şi fostul director din primărie, Vlad Constantin, vor fi prezentați joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Silviu Constantin Gheorghe ocupă funcția de primar de 26 de ani.

Citește și: Nelu Iordache, fondatorul companiei Blue Air, urmărit penal în dosarul de corupție al primarului din Otopeni

Foto: Captură video: Facebook / Primăria Otopeni