Confidenţialitate

Miting de protest al sindicatelor din educație în Piața Victoriei | AUDIO

Mii de profesori sunt acum în fața Guvernului – într-un NOU amplu protest pentru mărirea salariilor. Vor merge apoi în marș către Palatul Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Piața Victoriei, la ora 12, scuarul din fața Guvernului era deja plin de protestari, iar autocarele cu angajați din toată țara continuau să sosească. Este al doilea miting organizat in Piața Victoriei, după cel de săptămâna trecută .

„Fără educație dispărem ca nație”, „cu vocația nu stopezi inflația”, „voi ați prosperat, România a eșuat” – sunt doar câteva dintre mesajele afișate de profesori.

Ei așteaptă majorări salariale cu 25% in acest an și garanția că în noua lege a salarizării va fi prevăzut pentru un debutant un salariu de 4500 de lei net.

La protest au venit nu doar profesori, ci și personal nedidactic, elevi, părinți și chiar pensionari.

Din Piața Victoriei cadrele didactice au pornit spre Cotroceni unde speră să discute cu președintele Klaus Iohannis. Mulți si-au pierdut speranța că acesta va veni cu o soluție.

Guvernul a promis deocamdată bonusuri pentru profesori și urgentarea negocierilor pe legea salarizării.

Profesorii spun că vor continua greva cât timp va fi necesar, chiar cu riscul prelungirii anului școla și decalarea examenelor.

Sursa foto: Florentina Mihăiță

Citește și: Ligia Deca: Nu suntem în situația de a amâna calendarul de examene anunțat, cu excepția evaluării de la clasa a VI-a