Confidenţialitate

Neamț: Alte 3 poduri sunt verificate după ruperea celui de la Luțca. Ciolacu: Suspendarea lui Arsene de la PSD Neamț ar detensiona momentul

Marcel Ciolacu i-a sugerat șefului Consiliului Judeţean Neamţ să se auto-suspende de la conducerea filialei nemțene a partidului pe perioada anchetei începute după ruperea podului de la Luţca.

Ionel Arsene s-a lăudat cu acest proiect de infrastructură, care s-a dovedit un dezastru.

„Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică, eu știu că este un bun coleg și eu cred că o suspendare a dânsului din funcția de preșefinte al PSD Neamț ar detensiona acest moment până când vor veni rezultatele anchetei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Podul s-a prăbușit săptămâna trecută, iar acum se fac mai multe anchete.

Nu se poate interveni la podul rupt din Neamț, spune prefectul. O a doua ședință a comitetului local de urgență a avut loc marți iar autoritățile locale dispun și verificări la alte 3 poduri din județ unde ar exista probleme.

Podul din comuna Sagna a rămas la fel ca în ziua în care s-a prăbusit în albia râului Siret. Deocamdată nu va fi demolat pentru a nu perturba anchetele și expertizele care se află în derulare.

Prefectul a dispus verificarea altor 3 poduri la care există probleme. Este vorba despre podurile din localitățile Tupilați, Girov și Preluca.

După re-expertizarea lor, vor fi impuse restricţii de circulaţie, asta până când vor fi în reparate. Pentru că sunt posibile afectări ale sistemului de rezistență, se preconizează interzicerea accesului autovehiculelor de tonaj mare cu excepţia autovehiculelor care se deplasează pentru intervenţii, respectiv pompieri, salvare, poliţie, SMURD.

Sursa foto: ISU Neamț