Confidenţialitate

Navă turcească cu 12 marinari la bord, scufundată în Marea Neagră în urma unei furtuni violente. Tot echipajul a dispărut | AUDIO

O navă turcească cu 12 marinari la bord s-a scufundat în Marea Neagră după o furtună violentă. Tot echipajul este dat dispărut, iar activităţile de căutare şi salvare vor fi demarate imediat după ce condiţiile meteorologice nefavorabile se vor îmbunătăţi – anunță oficialii turci. Turcia s-a confruntat în ultimele zile cu furtuni severe care au lovit nord-vestul țării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nava a dat ultimul semnal în largul oraşului Eregli, în nord-vestul Turciei. 12 marinari se aflau la bordul cargoului care transporta ferosiliciu din Rusia către Turcia.

În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a declarat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul coastei Eregli.

Ministrul turc de Interne a anunţat că nava s-a scufundat și misiunile de cautare si salvare pentru cei 12 membrii ai echipajului vor începe imediat ce vremea se va îmbunătați.

Furtuni violente au lovit mai multe zone din Turcia. O altă navă s-a rupt în două din cauza valurilor violente de aproape 10 metri în Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

În altă parte a Turciei, inundațiile puternice au cauzat pagube majore, dar și victime – printre acestea o mamă și cei doi copii ai săi. Un al treilea copil era încă dispărut. Primul bilanț al autorităților indică aproximativ 50 de persoane rănite în urma inundațiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Navă sub pavilion Bahamas, capturată în Marea Roșie. Din echipaj face parte și un român. MAE a activat Celula de Criză | AUDIO