Confidenţialitate

Narcis Neaga a demisionat de la șefia Companiei de Drumuri

Directorul General al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a demisionat din funcție, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor Răzvan Cuc sa-l dea afară.

Narcis Neaga a precizat că a luat decizia în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache. El susține că pe întreaga perioadă a mandatului a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare și că a  lansat proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro.

„Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A. În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect. Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor. Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană. Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene. Sper ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”, este mesajul transmis de Narcis Neaga.

Amintim, premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea șefului interimar CNAIR, Narcis Neaga, la începutul ședinței de Guvern de marți. Motivul:  conducerea companiei și-a asumat termene nerealiste și a dezinformat cu privire la stadiul proiectelor.

“Conducerea CNAIR a blocat, în mod nejustificat, evoluția unor proiecte și dau exemplu autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea 4, care avea documentația gata din mai 2018, însă actualul management a anulat-o și mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiției”, a declarat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Un alt exemplu îi reprezintă secțiunile 3 și 4 aferente drumului expres Craiova Pitești sunt blocate de CNAIR, deși documentația este definitivată în din 2017. Aceeași conducere a Companiei Naționale și-a asumat termene total nerealiste și a dezinformat cu privire la stadiul și evoluția unor investiții majore. Mă refer la deschiderea integrală a circulației pe autostrada Sibiu- Nădlac, precum și realizarea a 180 de km de autostradă, până la final de an. Din acest am cerut demiterea directorului interimat CNAIR”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.