Confidenţialitate

Muzeul Kitsch-ului s-a deschis la Bucureşti

Icoane 3D, peştele de cristal și carpeta Răpirea din Serai, pot fi văzute de vineri la Muzeul Kitsch-ului.

Exponatele provin din colecţia personală a proprietarului muzeului realizată de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignaţiilor, târgurilor de profil şi altor colecţionari şi îmbogăţită recent cu numeroase ”artefacte”. Investiţia lui în noua destinaţie culturală se ridică la peste 15.000 de euro.

“În materie de kitsch, sunt şi eu diletant, la fel ca toţi ceilalţi. Nu cred că există specialişti în kitsch pentru că nu este o ştiinţă. Voi ţine cont de feedback-urile şi ratingurile vizitatorilor pentru a face schimbări sau pentru a îmbogăţi colecţia de exponate”, declară Cristian Lica, proprietarul Muzeului Kitsch-ului din București.

”Este o expoziție cu 6 secțiuni: Dracula, kitsch religios, kitsch comunist, design interior, gypsy kitsch și kitsch modern. La sfârșitul vizitei, clienții își pot realiza propriul kitsch, în timp ce își așteaptă prietenii. La etajul superior a fost inaugurată Galeria de Kitsch Art, unde orice artist este invitat să-și expună lucrările. Cu o singură condiție: să fie kitsch-oase”, completează Cristian Lica.

Noul muzeu de tip boutique se află la al doilea etaj al imobilului din strada Covaci numărul 6. Preţul unui bilet este de 30 de lei.