Confidenţialitate

BUCUREŞTI: Icoane 3D, peştele de cristal și carpeta Răpirea din Serai, la Muzeul Kitsch-ului

Icoane 3D, peştele de cristal de pe televizor și carpeta Răpirea din Serai se numără printre exponatele de seamă ale celui mai nou muzeu bucureștean: Muzeului Kitsch-ului.

Muzeul se află în Centrul Vechi, într-o clădire aflată la intersecţia străzilor Covaci cu Soarelui, și include aproximativ 200 de exponate.

Zona de kitsch religios este foarte bine reprezentată: colecția include cruciuliţe cu beculeţe, icoane 3D, print-uri din site-uri care promovează spovedania online și preoţi care au binecuvântat sex-shop-uri. Există chiar și o cruciuliţă cu termometru.

O altă categorie este dedicată comunismului. Pot fi văzute, între altele, bibelouri, carpete cu Răpirea din Serai, Mona Lisa croşetată pe goblen, sticle de parfum în vitrine, colecţia de Almanah Scânteia, jocul ”Turism”. Nu lipsesc florile și fructele de plastic.

În muzeu și-au făcut loc și câteva accesorii gipsy… din aur, la care se adaugă o selecţie de manele. Practic, vizitatorul poate asculta la căşti câteva hit-uri celebre de la Nicolae Guţă la Florin Salam.

Kitsch-ul modern nu a fost trecut cu vederea. Găsim elemente care fac trimitere la ritualurile actuale de nuntă, dar și o fotografie care surprinde ”aplauzele la aterizarea pe pistă”. Tot aici găsim și bradul de plastic și sacoşa de rafie.

Colecţia îi aparține lui Cristian Lica, proprietarul muzeului, care a strâns obiectele de-a lungul anilor.

Biletul de intrare la muzeu costă 30 de lei.