Confidenţialitate

Mugur Isărescu, analiză BNR a scumpirilor din ianuarie 2024: Avem o anumită creștere a indicelui prețurilor de consum | AUDIO

Scumpirile de luna aceasta, analizate la Banca Națională: După scăderea din decembrie, când inflația ajunsese la 6,61%, acum aceasta a urcat la 7,41%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului trimestrial privind inflația: „În ianuarie avem într-adevăr o anumită creștere a indicelui prețurilor de consum”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cu toate că nu se referă raportul la această lună, am introdus totuși pentru dumneavoastră și luna ianuarie unde avem într-adevăr o anumită creștere a indicelui prețurilor de consum efect statistic nefavorabil în cazul energiei electrice și majorarea unor taxe indirecte”, a spus Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu: „Noi o să avem dificultăți să intrăm în ținta de inflație, dar tendința este de diminuare”

Raportul BNR prezintă și așteptările companiilor și analiștilor din bănci în privința prețurilor în perioada următoare având în vedere creșterea unor taxe de la 1 ianuarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acum, așteptările operatorilor economici observăm că sunt două grafice. Cele ale operatorilor economici propriu-ziși datorită măsurilor fiscale care au fost propuse și au fost luate începând cu 1 ianuarie arată o ușoare deterioare în sensul creșterii așteptărilor inflaționiste.

Așteptările analiștilor bancari sunt mai calme, ca să spunem așa. Păstrează pe termen mai îndelungat, pentru că noi o să avem dificultăți să intrăm în ținta de inflație, dar tendința este de diminuare”, a spus Mugur Isărescu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prof. univ. Cristian Păun, despre ponderea cheltuielilor cu salariile în bugetul de stat: „Vedem un stat care ar putea să fie mai suplu, cu mai puține instituții” / „Asta înseamnă să te preocupe modernizarea statului român” | AUDIO