Confidenţialitate

Motivul pentru care un judecător a suspendat analiza doctoratului lui Ciucă | AUDIO

Nevoia de stabilitate în conducerea executivă a statului este unul dintre motivele pentru care un judecător a suspendat analiza doctoratului premierului Ciucă. Unele fragmente din sentință sunt plagiate din alte sentințe.

Toate sesizările de plagiat din teza de doctorat a șefului Guvernului, Nicolae Ciucă, depuse de Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare au fost anulate de judecătorul Ionela Tudor de la Curtea de Apel București. Motivarea deciziei din 1 martie a fost făcută public astăzi, scrie G4media.ro.

Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului, scrie judecătoarea Ionela Tudor.

Citește și: Emilia Șercan, după decizia CCR privind titlurile de doctor: „Putem să vorbim despre România plagiată, nu despre România educată” | AUDIO

Astfel de sesizări neconforme, adaugă ea, sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României.

G4Media.ro a mai descoperit, în motivarea sentinței, fragmente copiate, cuvânt cu cuvânt, din alte sentințe disponibile public.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ciucă: Au fost introduse în piață primele cantități de gaze luna aceasta. Vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.