Confidenţialitate

Ciucă: Au fost introduse în piață primele cantități de gaze luna aceasta. Vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României | VIDEO

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

„Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona Mării Negre – România. Luna aceasta primele cantități de gaze au fost deja introduse în piața autohtonă”, a spus Nicolae Ciucă marți.

„Faptul că vom avea 1 miliard de metri cubi de gaze naturale pe an – vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României”, a mai spus premierul României.

Virgil Popescu: Mă simt mândru și onorat să fiu azi aici

„Mă simt mândru și onorat să fiu azi aici la cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani în domeniul extracției din Marea Neagră. Sper să avem cât mai multe investiții în perioada următoare. Admir răbdarea și tenacitatea companiei Black Sea Oil& Gas că a așteptat 8 ani o lege offshore”, a spus Virgil Popescu.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Citește și: Primele gaze din Marea Neagră, extrase de compania Black Sea Oil & Gas, vor intra în rețeaua Transgaz pe 28 iunie