Confidenţialitate

Emilia Șercan, după decizia CCR privind titlurile de doctor: „Putem să vorbim despre România plagiată, nu despre România educată” | AUDIO

Curtea Constituțională a hotărât că titlul de doctor va putea fi retras doar dacă nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice. CCR îi amnistiază pe toți plagiatorii, spune jurnalista de investigații Emilia Șercan. Retragerea titlului de doctor se va mai putea face doar pe calea instanței, lucru improbabil întrucât universitățile i-au protejat pe cei care și-au obținut doctoratele prin fraudă academică mai acuză ea.

Emilia Șercan: „Nicio persoană în România nu va mai putea fi sancționată cu retragerea titlului de doctor de către o instanță academică”

„Nicio persoană în România nu va mai putea fi sancționată cu retragerea titlului de doctor de către o instanță academică fie ea CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare), fie Comisia de Etică a Universității unde s-a susținut respectiva teză de doctorat”, a explciat Emilia Șercan pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emilia Șercan: „Putem să vorbim despre România plagiată, nu despre România educată”

Jurnalista, care a publicat mai multe anchete privind cazuri de plagiat la nivel înalt pentru care a primit și amenințări cu moartea, spune că decizia CCR e o mare lovitură pe care o primește educația din România.

„Putem să vorbim despre România plagiată, nu despre România educată. De fapt, nouă Curtea Constituțională acum ne spune că este în regulă să plagiezi. Gândiți-vă la profesorii universitari care au titluri de doctor plagiate așa cum am arătat că s-a întâmplat în cazul academiei de Poliției – vor putea preda și vor putea forma generații viitoare de studenți”, a adăugat Emilia Șercan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foștii miniștrii de interne Gabriel Oprea și Petre Tobă, Bogdan Licu, actual judecător la CCR sau, mai recent, premierul Nicolae Ciucă sunt doar câțiva dintre cei despre care a scris jurnalista Emilia Șercan că au plagiat.

Sursa foto: Europa FM / Marius Mantea

Citește și: Emilia Șercan, despre dosarul referitor la scurgerea de probe: „Se bate pasul pe loc. Vorbim despre o tergiversare a anchetei” | VIDEO