Confidenţialitate

Motivare judecători: Polițiștii bucureșteni nu au încercat să mușamalizeze accidentul care ar fi fost provocat de unul dintre colegii lor

Judecătoria sectorului 1 consideră că polițiștii bucureșteni – bănuiți că ar fi mușamalizat un accident rutier provocat de unul dintre colegii lor – au procedat corect.

Procurorii susțineau că Marius Maghiari a rănit cu mașina o femeie și era băut în momentul accidentului, iar colegii săi i-au testat alcoolemia abia după o oră.

Magistrații consideră însă că procedura nu a fost greșită pentru că, dacă acesta era băut, acest lucru ar fi putut fi constatat chiar și după o oră.

Punctul de vedere apare în motivarea Judecătoriei Sectorului 1- prin care a fost respinsă arestarea preventivă a polițistului. Decizia finală aparține însă Tribunalului București.

 

Accidentul rutier ar fi fost provocat de fostul șef de la Serviciul accidente grave din Brigada Rutieră a Capitalei – Marius Maghiari – în luna iunie, în zona trecerii de pietoni de la Fântâna Miorița, din București.

Femeia rănită a fost chemată la Parchet pentru a da declarații, iar procurorii au cerut arestarea preventivă a polițistului dar și a altor 7 agenți care au venit la locul accidentului și… ar fi încercat să mușamalizeze cazul, după cum susțin anchetatorii.

Procurorii susțineau că Marius Maghiari era băut în momentul accidentului și îi acuzau pe colegii săi că l-ar fi testat cu aparatul etilotest mult mai târziu decât se obișnuiește în astfel de situații.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au respins însă arestarea preventivă – considerând că polițistului implicat în accident i s-a testat alcoolemia după o oră – ceea ce înseamnă că procedura nu a fost greșită. În plus, susțin judecătorii, acuzația potrivit căreia agenții de la Rutieră ar fi vrut să-l scape pe colegul lor este o speculație.

Cei 7 polițiști – printre care și un șef de la Brigada Rutieră a Capitalei sunt cercetați în libertate în acest caz – în vreme ce Marius Maghiari se află sub control judiciar.