Confidenţialitate

Moţiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” va fi dezbătută joi la ora 11:00

Birourile Permanente Reunite au decis miercuri ca dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de PNL, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, să aibă loc joi, de la ora 11.00.

Moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă la Parlament vinerea trecută şi a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi.

PNL spune că actuala guvernare a devenit ilegitimă prin minciună şi un pericol real pentru oamenii şi firmele din România.

Liberalii arată că PSD şi ALDE au preluat la începutul anului frâiele guvernării cu o economie stabilă, cu perspective bune şi sănătoase, cu un leu solid, o inflaţie aproape de zero, cu dobânzi mici, o datorie statului la fel şi creşterea economică promiţătoare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii vor organiza din nou proteste în toate judeţele din ţară, inclusiv în București, la Parlament, în ziua în care va fi dezbătută şi votată moţiunea.

Am anunţat public încă de la reuniunea Biroul Executiv de săptămâna trecută că vom organiza manifestaţii în ţară, în fiecare capitală de judeţ şi, de asemenea, vom organiza manifestaţii şi în Bucureşti. Cu siguranţă centrul de greutate al manifestaţiilor în ziua dezbaterii şi votului moţiunii va fi Bucureştiul, Parlamentul. Ca atare, vom organiza cu certitudine manifestaţii”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că singura problemă pe care o au liberalii este atitudinea obstrucţionistă a majorităţii care, în opinia sa, special nu a stabilit un calendar clar al dezbaterii moţiuni de cenzură astfel încât să le reducă capacitatea organizatorică.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat marţi, la finalul unei reuniuni a grupurilor parlamentare ale Uniunii, că maghiarii se vor abţine la moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului.

El a susținut că iniţiatorii demersului nu propun şi alternative la guvernarea PSD, nici nume de premier, nici direcţia în care vor să ducă ţara, nici politici publice în sectoarele cele mai importante şi nici elementele din programul de guvernare.

 

 

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.