PNL a depus moțiunea de cenzură: „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu, au depus astăzi, la prânz, moțiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Documentul – care poate duce la căderea Guvernului dacă e adoptat – are nevoie de 116 semnături de susținere.

Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data prezentării și se consideră adoptată dacă e votată de majoritatea deputaților și senatorilor.

PNL scrie în documentul depus astăzi la Parlament că actuala guvernare PSD-ALDE a reușit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate și educație, la fiscalitate, justiție sau infrastructură.

„În mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trai mai bun.

Beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de cuplul de economiști de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această țară. (…) Dacă există un stat paralel, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, acela este cu certitudine patronat de dumneavoastră. Este statul în care domnesc hoția și înșelăciunea, statul în care nu dumneavoastră trebuie să fiți în slujba poporului, ci poporul și instituțiile statului trebuie să vă fie supuse și obediente.

Domnule Dragnea, statul paralel este cel pe care dumneavoastră îl puneți la cale, statul în care liderul partidului de guvernare este acuzat de organizarea unui grup infracțional, iar tripleta odioasă Florin Iordache – Eugen Nicolicea – Șerban Nicolae conduce asaltul la instituțiile judiciare pentru schimbarea șefilor de parchete și închiderea dosarelor dumneavoastră penale. Nu vă cerem să îndrăzniți să credeți asta, doamnelor și domnilor, pentru că știți că așa este!” – se menționează în moțiunea de cenzură a PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS