Moțiune…cu scandal! Liberalii citesc moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose la ora 16.00

Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, le declară război total celor doi șefi ai Parlamentului. Motivul: ar fi încercat să boicoteze moțiunea de cenzură scrisă de liberali, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, și depusă în Legislativ.

Raluca Turcan susține că, în grabă, PSD-ALDE au stabilit ca moțiunea de cenzură să fie citită azi, de la ora 16.00, în Parlament, cum prevede procedura.

Pe de altă parte, reprezentanta PNL îi acuză pe șefii Senatului și Camerei Deputaților că au refuzat să stabilească un calendar pentru dezbaterea și votul asupra moțiunii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lidera deputaților PNL, Raluca Turcan, a comentat cu ironie situația creată de liderii PSD-ALDE și a făcut aluzie la mai multe scandaluri și dosare penale de care sunt vizați Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea. De asemenea, a spus că și românii ar trebui să protesteze pentru a-i îndepărta pe cei doi de la conducerea Parlamentului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii protestează în această după-amiază în mai multe orașe pentru a promova demersul lor din Parlament. În cadrul manifestațiilor, va fi citită și moțiunea de cenzură.

 

Scandal …pe titlu

Moțiunea de cenzură numită „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, a fost depusă de liberali vineri la Parlament. Decizia a fost luată după ce guvernul a adoptat ordonanţa de modificare a Codului Fiscal.

„Această moţiune de cenzură vine în sprijinul celor loviţi şi minţiţi de guvernarea Dragnea – Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, functionari publici, angajaţi la stat, angajaţi în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. A fost un balon de săpun care s-a spart şi victimele au fost toţi cetăţenii României.” Raluca Turcan

Titlul moțiunii de cenzură a stârnit dispute între liberalii conduși de Ludovic Orban (PNL) și liberal-democrații conduși de Călin Popescu Tăriceanu(ALDE).

Senatorul Varujan Vosganian (ALDE) a declarat că titlul moţiunii este ridicol şi aduce aminte de recuzita nazistă. În replică, reprezentanții PNL i-au explicat că pentru alegerea titlului au parafrazat un proverb românesc („pentru unii mumă, pentru alții ciumă”).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS