Moțiunea de cenzură, citită în Parlament. Votul se dă miercuri – VIDEO

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, a fost citită duminică, în cadrul plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este semnată de 222 parlamentari de la PSD şi ALDE.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 216 parlamentari.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui.

Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles ”corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”, menţionează textul.

Documentul vorbeşte în continuare de ”Guvernul” Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin că nu este vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre ”un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României”.

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari, însă este posibil ca o parte dintre aceştia să i se alăture lui Sorin Grindeanu.

Textul moțiunii de cenzură e gata. Titlul ei: „România nu poate fi confiscată”

Victor Ponta: Depunerea moțiunii de cenzură – declanșarea unui război atomic PSD-PSD

Kelemn Hunor: ”Există și posibilitatea ca acest conflict să fie rezolvat de coaliția de guvernare înainte de a trece la vot”

Premierul demite toți secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltării

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS