Confidenţialitate

Monica Dajbog: Sunt în instrumentare peste 300 de dosare penale pentru certificate false de vaccinare. Peste 800 de persoane sunt cercetate | AUDIO

Poliţiştii au în instrumentare peste 300 de dosare penale legate de certificate şi adeverinţe false de vaccinare. Numai în ultima săptămână, în urma controalelor pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, poliţiştii au întocmit 22 de dosare penale, dintre care 15 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În același interval, polițiștii au dat 14.000 de amenzi în valoare totală de 2,7 milioane de lei. Cele mai multe sancțiuni – 12.286 – în valoare de 1,8 milioane – au fost pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiul public. Sunt cercetate și mai multe cazuri în care s-a încercat falsificarea dovezilor de vaccinare anti-Covid, spune purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Aş vrea să precizez că la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne sunt în instrumentare 335 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare, în care sunt cercetate peste 800 de persoane. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsa cu închisoarea. Structurile MAI au în dotare peste 6.700 de dispozitive electronice pentru verificarea certificatelor digitale”, a declarat Monica Dajbog.

La linia telefonică gratuită unde pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară au fost primite 67 de apeluri. Controalele vor continua, accentul fiind pus pe verificarea respectării măsurilor care au intrat luni în vigoare .

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: PSD propune eliminarea prevederilor discriminatorii din legea care impune certificatul verde la serviciu. Rafila: O soluție este accesul mai simplu la testare | AUDIO

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.