Confidenţialitate

Mobilizare pentru recuperarea turiștilor blocați la Bâlea Lac. Toate cele 70 de persoane au fost preluate cu elicopterul

Mobilizare generală pentru salvarea turiștilor blocați în noaptea de marți spre miercuri pe munte, în zona Bâlea, din cauza defecțiunii telecabinei.

Cele aproximativ 70 de persoane – printre care și zeci de copii – au fost coborâte cu ajutorul a 2 elicoptere – care au decolat, miercuri  dimineață, din București și Cluj.

Turiștii au fost duși în localitea Cârțișoara, la baza muntelui, unde autoritățile din Sibiu au montat  un cort încălzit.

 

În această perioadă a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărășanul fiind închis și blocat de zăpadă.

Telecabina s-a defectat însă noaptea trecută și peste 70 de persoane, printre care și copii din Craiova, au rămas blocate pe munte, fiind cazate gratuit la cabanele din zonă.

Puține dintre ele – printre care și 4 turiști israelieni – au reușit să coboare cu snow-mobilul. Restul au cerut ajutorul autorităților.

2 elicoptere au decolat în această dimineață, din București și Cluj, pentru a-i prelua pe turiștii blocați – ne-a declarat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat:

 

Odată ajunși la baza muntelui, turiștii sunt luați în primire de medici pentru a li se evalua starea medicală. De asemenea, autoritățile din Sibiu le-au pus la dispoziție un cort încălzit.

Cei care administrează telecabina de la Bâlea spun că încă se lucrează pentru remedierea defecțiunii, iar acțiunea ar mai putea dura ceva timp.