Confidenţialitate

Mobilizare pentru Mitingul Diasporei

Continuă să sosească în țară români din diaspora care participă la mitingul de vineri.

Ei au fost întâmpinaţi de zeci de orădeni în Vama Borş care au venit cu steaguri tricolore şi bannere cu mesaje anti-PSD: „Noi, poporul,cerem alegeri anticipate. Demisia Dragnea şi Tăriceanu din Parlament”.

După ce joi, Primăria Capitalei a anunțat că Federația Românilor de Pretutindeni renunță la organizarea mitingului românilor din diaspora, ieri autoritățile locale au dezbătut alte două cereri pentru organizarea aceleiași adunări publice care va avea loc vineri.

Cum nicio asociație nu își asumă în mod oficial responsabilitatea pentru protest, cel mai probabil acesta va fi organizat ad-hoc de românii din diaspora care au început deja să se deplaseze către București.

La Iași, de exemplu, se face mobilizare pentru cei care nu pot ajunge la București.

Pe Facebook a fost anunțat un miting în oras, sub titlul: Iași-alături de Diaspora – potrivit corespondentei Europa FM, Violeta Cincu.

„Din cifrele oficiale știm că aproximativ 4 milioane de români lucrează în afara țării.

Aceștia au plecat în principal din cauza sistemului corupt, dar și în căutarea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune pentru ei și familiile lor.

Vineri, diaspora vine acasă, așa că mulți dintre noi mergem să le fim alături la București într-un protest comun. Pentru cei care din diverse motive nu pot merge la București pot veni vineri, în Piața Unirii din Iași, ora 19:00, pentru a-și manifesta solidaritatea cu protestul de la București.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!” – se arată în measul de pe Facebook.

Și ploieștenii se mobilizează pe rețelele de socializare pentru mitingul Diasporei care va avea loc în Capitală în data de 10 august.

Cei care vor să participe la protestul de la București sunt invitați să se întâlnească în cea mai mare gară din Ploiești pentru a pleca împreună – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.