MMA: Rusul Nurmagomedov l-a învins pe irlandezul McGregor

Rusul Habib Nurmagomedov şi-a păstrat titlul de campion mondial UFC la categoria uşoară, cea mai importantă ligă profesionistă de arte marţiale mixte (MMA), învingându-l pe irlandezul Conor McGregor, sâmbătă, la Las Vegas, într-un meci care a fost aproape de a se încheia cu o încăierare generală, relatează Agerpres, citând AFP.

Meciul a fost întrerupt de arbitru la jumătatea reprizei a patra în timp ce Nurmagomedov practica o strangulare asupra adversarului său. Luptătorul rus, care a obţinut victoria epuizându-l pe McGregor la sol, a fost declarat învingător.

Imediat după finalul luptei, Nurmagomedov s-a precipitat în afara octogonului pentru a intra într-o dispută cu membrii echipei lui McGregor. Câteva secunde mai târziu, o persoană a intrat în ring şi l-a lovit pe irlandez, care încerca să-şi revină după efortul depus.

Agenţii de securitate au intervenit imediat şi l-au escortat pe Nurmagomedov către ieşirea din T-Mobile Arena.

Luptătorul rus, în vârstă de 30 de ani, a obţinut cu această ocazie a 27-a victorie din tot atâtea meciuri.

Pentru McGregor, în schimb, aceasta este a patra înfrângere din carieră după aproape doi ani de la ultimul său meci susţinut în MMA.

Conor McGregor a revenit în octogon la un an după meciul de box împotriva americanului Flyod Mayweather, care i-a adus mari beneficii financiare.

„Nu mai am nevoie să lupt, nimic nu mă obligă să fiu aici. Am bani suficienţi pentru toată viaţa mea, însă iubesc lupta şi războiul”, declarase McGregor înaintea meciului de la Las Vegas (Nevada).

„M-am pregătit pentru un război. Fiecare şedinţă de antrenament este o zonă de război şi va fi război pentru el. Vreau să-l zdrobesc şi să-l calc în picioare”, asigurase irlandezul, care a încasat peste 30 milioane dolari (25,5 milioane euro) la meciul cu Mayeweather, disputat în august 2017 şi pierdut de irlandez prin KO tehnic în repriza a 10-a.

Nu este pentru prima oară când McGregor şi Nurmagomedov, campion al UFC la categoria uşoară din aprilie 2018, s-au aflat faţă în faţă.

În luna aprilie, irlandezul a încercat să-l agreseze pe rus înaintea unei conferinţe de presă pe care acesta urma să o susţină, atacând împreună cu alţi luptători vehiculul în care se afla Nurmagomedov. McGregor a fost arestat de poliţia din New York în urma acestui incident, fiind pus ulterior în libertate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS