Confidenţialitate

Miturile despre pisici, demontate pas cu pas

S-au scris multe despre pisici şi se pot scrie şi mai multe. Cu un miau pot înmuia şi cele mai dure persoane, iar torsul lor este folosit în multe tratamente, fiind considerat un remediu eficient inclusiv împotriva stresului de zi de cu zi. În următoarele săptămâni, Felix şi Europa FM vă vor prezenta câteva dintre cele mai cunoscute mituri despre pisicile domestice şi vor consulta specialişti şi studii pentru a afla dacă sunt sau nu adevărate.

Vom încerca să aflăm şi dacă pisicile nu se ataşează de oameni, inclusiv mitul care spune că cine îşi doreşte un animal iubitor, loial, ar trebui să îşi ia un câine.

Persoanele care dorm cu animalelor lor de companie beneficiază de un somn mai bun şi se simt, de asemenea, “mai apărate şi mai în siguranţă” pe timpul nopţii, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite. Dar acest studiu este doar unul dintr-o serie lungă de cercetări care încearcă să explice relaţia specială pe care o dezvoltăm cu animalele de companie. Totuşi, studiile nu sunt suficiente, iar experienţa fiecăruia dintre noi poate completa cel mai bine tabloul prietenilor necuvântători.

Deoarece pisicile isteţe nu sunt doar în reclame sau pe YouTube, Felix premiază acele feline care ies la lumină în următoarea perioadă în concursul de pe europafm.ro. Şi pentru că Europa FM este casa celei mai cunoscute pisici din România, DJ Pisi, dacă ne demonstrezi că pisica ta este cu adevărat isteaţă şi reiese bine în poze, ea ar putea prelua cover-ul paginii de Facebook DJ PISI, pentru o săptămână, în luna ianuarie. În plus, câştigătoarea va primi mâncarea ei preferată Felix pentru o lună întreagă.

Înscrie-ţi pisica aici la concursul “Felix premiază pisicile isteţe”

Acest articol îți este oferit în cadrul proiectului Felix premiază pisicile isteţe! Află mai multe despre concurs aici!

banner-in-articole