Confidenţialitate

Misiunea Verde: Directorul Parcului Natural Apuseni, Alin Moș: „ATV-urile și motocicletele enduro intră în ariile protejate din cauză că România este un loc unde nu sunt foarte multe reguli la acest capitol” | AUDIO

Se întâmplă de multe ori ca pasionații de motoare care vor să-și crească nivelul de adrenalină să nu țină cont că zgomotul puternic deranjează liniștea animalelor, iar cauciucurile ATV-urilor sau ale motocicletelor enduro distrug biodiversitatea.

De curând, rangerii Parcului Natural Apuseni au amendat câțiva aventurieri care au decis să facă o plimbare în viteză în zona Arieșeni-Vârtop. Pentru că sunt puțini la număr, rangerii nu reușesc întotdeauna să-i oprească pe pasionații de motoare să intre în zonele protejate. Iar acestia din urma, profită de ambiguitatea legislativă, dar și de resursele puține ale administrațiilor.

Directorul Parcului Natural Apuseni, Alin Moș, a mărturisit la Misiunea Verde că cei mai mulți turiști intră în arii naturale protejate cu ATV-uri și motoare, știind că nu au voie. Se distrează în voie prin păduri, în albiile râurilor sau pe pășuni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: Luke Uhrle /Unsplash