Mircea Basescu, audiat la DNA in dosarul traficului de influenta

Și Marian Căpățână este audiat în același dosar.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi la sediul DNA, pentru a fi audiaţi în dosarul traficului de influenţă. Fratele preşedintelui a fost reclamat că a primit bani pentru a interveni în favoarea lui Bercea Mondial.

Cei doi au fost aduşi din arestul Poliţiei Capitalei.

Tot la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se află și Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, care a fost adus din penitenciar, dar şi fiica acestuia, Izaura.

Acolo este prezent și avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, care a spus că a adus ‘cravata’ pe care Florin Anghel şi-ar fi montat camera ascunsă cu care l-a înregistrat pe Mircea Băsescu.

Abraham a precizat că, după audieri, se vor discuta şi obiectivele unei eventuale expertize a înregistrărilor depuse de fiul lui Bercea Mondial.

Surse judiciare au spus pentru MEDIAFAX că respectivele fişiere video, depuse ca probe împotriva fratelui preşedintelui au fost folosite de anchetatori doar după ce au fost certificate de un specialist tehnic al DNA.

‘ Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pe Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi pe Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca mâine dosarul. Judecătorii vor decide definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt legale şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.