Confidenţialitate

Mircea Albulescu va fi înmormântat cu onoruri militare

Actorul Mircea Albulescu va fi înmormântat duminică, la ora 14.00, cu onoruri militare, având în vedere că avea grad de comandor.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus sâmbătă în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București, între orele 10:00-13:00. Apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reînvierea, iar duminică va avea loc înmormântarea, la ora 14:00.

Mircea Albulescu a murit vineri noapte la Spitalul Floreasca din București. Avea 81 de ani și suferea de probleme cardiace de mult timp. În urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Într-o emisiune de televiziune actorul Mircea Albulescu mărturisea: “Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”.

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR).