Confidenţialitate

Actorul Mircea Albulescu a încetat din viață

Actorul Mircea Albulescu a murit joi spre vineri noapte, după cum au declarat pentru news.ro surse medicale. El avea 81 de ani.

Mircea Albulescu a murit la Spitalul Floreasca. El fusese internat joi după-amiază, cu probleme respiratorii.

Mircea Albulescu avea mai multe probleme cardiace. În urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Într-o emisiune de televiziune Mircea Albulescu mărturisea: “Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”.

Iorgu Albulescu pe numele său adevărat, s-a născut pe 4 octombrie 1934 în București. A absolvit școala medie tehnică de arhitectură și a devenit”conductor-arhitect”.

Ulterior a intrat ca artist amator în echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipătescu”. Iar în 1950 a fost angajat la Teatrul Național ca “artist corp ansamblu”. Doi ani mai târziu devenea student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.

Între anii 1956-1998, Mircea Albulescu a jucat la Teatrul Municipal din București, Teatrul de Comedie din București, Teatrul Național din București. A interpretat peste 70 de roluri și în multe filme românești.

Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei se află “Premiul Național pentru întreaga activitate artistică”, acordat de Ministerul Culturii și Cultelor în 2003, dar și “Premiul pentru întreaga activitate”, primit la Gala Premiilor UNITER 2005.