Actorul Mircea Albulescu a încetat din viață

Actorul Mircea Albulescu a murit joi spre vineri noapte, după cum au declarat pentru news.ro surse medicale. El avea 81 de ani.

Mircea Albulescu a murit la Spitalul Floreasca. El fusese internat joi după-amiază, cu probleme respiratorii.

Mircea Albulescu avea mai multe probleme cardiace. În urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Într-o emisiune de televiziune Mircea Albulescu mărturisea: „Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”.

Iorgu Albulescu pe numele său adevărat, s-a născut pe 4 octombrie 1934 în București. A absolvit școala medie tehnică de arhitectură și a devenit”conductor-arhitect”.

Ulterior a intrat ca artist amator în echipa de teatru la Ateneul Popular „Ana Ipătescu”. Iar în 1950 a fost angajat la Teatrul Național ca „artist corp ansamblu”. Doi ani mai târziu devenea student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.

Între anii 1956-1998, Mircea Albulescu a jucat la Teatrul Municipal din București, Teatrul de Comedie din București, Teatrul Național din București. A interpretat peste 70 de roluri și în multe filme românești.

Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei se află „Premiul Național pentru întreaga activitate artistică”, acordat de Ministerul Culturii și Cultelor în 2003, dar și „Premiul pentru întreaga activitate”, primit la Gala Premiilor UNITER 2005.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS