Minutul de Sănătate: Tusea

Tusea este un reflex de apărare normal și natural al organismului prin care se elimină substanțele iritante din căile respiratorii, uşurând respirația.

Știm că vine „la pachet” cu răceala dacă e însoţită de febră, rinoree sau nas înfundat, dureri de gât, dureri musculare, oboseală și stare generală de rău.

Cu cât acționăm mai repede, cu atât grăbim procesul de vindecare.

Trebuie să ne hidratăm, iar efectul cel mai rapid poate fi obținut îmbinând aportul de lichide cu acțiunile plantelor medicinale: scaiul vânăt, iedera, podbalul, ridichea neagră ori hreanul au proprietăti expectorante.

Pătlagina, teiul, lichenul de piatră și grindelia sunt plante emoliente, care calmează mucoasele iritate ale căilor respiratorii, în timp ce roua cerului, iedera și cimbrișorul liniștesc tusea.

Plantusin Forte este un sirop care conține extracte concentrate din toate aceste 18 plante, dar și 6 uleiuri esențiale care îi conferă un efect puternic antitusiv, antiinflamator și antiseptic respirator.

Iar copiiilor cu vârsta de peste 3 luni le poate fi administrat Plantusin pentru Copii – un sirop din plante medicinale cu acțiune blândă și sigură în toate tipurile de tuse. Conține doar ingrediente active sută la sută naturale extrase din 11 plante medicinale: muguri de pin, frunze de pătlagină, cimbrişor, flori de tei, de salcâm, rădăcină de nalbă mare, trei frați pătați, scai vânăt, roua cerului şi grindelia – folosite în mod tradițional pentru combaterea tusei.

Siropurile Plantusin liniștesc tusea, fără a o suprima. Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectul!