Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Simptomele astigmatismului

Astigmatismul este o imperfecțiune obișnuită a vederii, o eroare de refracție, în general tratabilă, care provoacă vederea încețoșată atât la distanță cât și la aproape.

Astigmatismul este adesea prezent, chiar de la naștere și poate apărea în combinație cu miopia sau hipermetropie, sau se poate dezvolta după un traumatism ocular, o boală sau o intervenție chirurgicală.

De multe ori nu este suficient de pronunțat pentru a necesita corecție, însă atunci când devine supărător opțiunile de tratament sunt ochelarii sau lentilele de contact speciale, cu cilindru, sau intervenții chirurgicale de ultimă generație care pot corecta atât astigmatismul cât și alte imprefecțiuni ale vederii.

Semnele și simptomele astigmatismului includ:
• Vedere încețoșată sau distorsionată
• Oboseala oculară sau disconfort
• Dureri de cap
• Dificultate la vederea nocturnă
• Vederea cruciş

Astigmatismul nu apare sau nu evoluează din cauza cititului la lumină slabă sau din cauza privitului îndelungat de la o distanță mică la televizor.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea astigmatism, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.