Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Prezbiopia și cataracta

Peste 4 milioane de persoane se operează de cataractă în fiecare an în Uniunea Europeană, fiind cea mai frecventă intervenție chirurgicală oftalmologică. În timpul acestei proceduri, cristalinul natural care a fost afectat de cataractă este îndepărtat și înlocuit cu un cristalin artificial.

De altfel, în timpul operației de cataractă se pot corecta și alte afecțiuni ale ochiului, inclusiv prezbiopia.
În cazul cataractei, intervenția chirurgicală este singura metodă de tratament. Vestea bună este că inovația medicală a evoluat, astfel că pacienții români pot alege, la recomandarea medicului oftalmolog, cristalinele trifocale, cele mai recente cristaline artificiale disponibile astăzi pentru operațiile de cataractă. Cu ele puteți vedea clar atât de aproape, cât și la distanțe intermediare și la depărtare. Sunt proiectate astfel încât pacienții care duc o viață activă să nu mai aibă nevoie de ochelari.

Operația de cataractă este o procedură obișnuită și frecventă care, în general, durează mai puțin de 30 de minute. Peste 4 milioane de persoane se operează de cataractă în fiecare an în Uniunea Europeană, cu o rată de succes de 95%, fiind cea mai frecventă intervenție chirurgicală.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea prezbiopie sau cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.