Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Luna de conștientizare a cataractei – Tratarea cataractei | AUDIO

Luna iunie este cunoscută la nivel internațional drept Luna de conștientizare a cataractei, o afecțiune oftalmologică ce reprezintă principala cauză de orbire la nivel modial. O lună în care mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de vederea noastră.

Vestea bună este că inovația medicală a evoluat și în acest domeniu, astfel că pacienții români pot alege, la recomandarea medicului oftalmolog, cristalinele trifocale sau pe cele cu vedere extinsă, cele mai recente cristaline artificiale disponibile astăzi. Cu ele puteți vedea clar atât de aproape, cât și la distanțe intermediare și la depărtare. Sunt proiectate astfel încât pacienții care duc o viață activă să nu mai aibă nevoie de ochelari.Astfel, veți putea citi din nou cu ușurință o carte, facturile sau chiar etichetele de la magazin.

Pentru 2022, Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă estimează un număr de peste 90.000 operații de cataractă. Acestea se pot realiza în cele peste 77 de spitale existente cu departament de oftalmologie și peste 100 de clinici private cu bloc operator de oftalmologie.

E întotdeauna lumină la capătul tunelului. Putem păstra speranța vie continuând să ne educăm pe noi înșine și pe alții și să ne ocupăm de sănătatea noastră.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi ca ai cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza cataractei!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.