Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Luna de conștientizare a cataractei – Cum tratăm cataracta | AUDIO

Ochii noștri sunt niște organe uimitoare. Ei conțin 7 milioane de celule cu conuri care te ajută să vezi culorile, în timp ce alte 100 de milioane de celule cu bastonașe te ajută să vezi în întuneric. Cum ar fi să pierzi într-o zi claritatea vederii tale?

Luna iunie este cunoscută la nivel internațional drept Luna de conștientizare a cataractei, o afecțiune oftalmologică ce reprezintă principala cauză de orbire la nivel modial. O lună în care mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de vederea noastră.

Cataracta se poate trata, însă doar prin operație. În timpul acestei proceduri, cristalinul natural afectat de cataractă este îndepărtat și înlocuit cu un cristalin artificial. Sunt foarte multe tipuri de cristaline artificiale dintre care puteți alege pentru înlocuirea cristalinului opacifiat odată cu corecția altor probleme de vedere.

Este important să știți ce vă poate oferi fiecare cristalin artificial, astfel încât să puteți alege în cunoștință de cauză, ținând cont de stilul dumneavoastră de viață. Cea mai recentă inovație în domeniu sunt cristalinele trifocale precum și cristalinele pentru vedere extinsă. Ele folosesc cea mai nouă tehnologie disponibilă pentru cristalinele artificiale asigurând o vedere clară la distanță, intermediar și aproape.

Operația de cataractă este o procedură obișnuită, sigură și frecventă care, în general, durează mai puțin de 30 de minute. Peste 4 milioane de persoane se operează de cataractă în fiecare an în Uniunea Europeană, cu o rată de succes de 95%, fiind cea mai frecventă intervenție chirurgicală.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi ca ai cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.