Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Loboda, între ”vedetele” verdețurilor de primăvară

Continuăm să vorbim astăzi despre verdeturile de primăvară pe care e bine să le consumăm, după o perioadă în care alimentația ni s-a bazat mai mult pe proteine animale și grăsimi.
Loboda este una dintre “vedetele” acestui sezon, nu numai datorită gustului delicios pe care îl oferă mâncărurilor, ci mai ales al beneficiilor uimitoare pentru sănătate pe care le oferă organismului.

Loboda este bogată în fibre și minerale. Reduce colesterolul, ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și previne accidentele vasculare.

Loboda conține aproape de două ori mai multă vitamina C decât lămâia și kiwi. Este recomandată pentru stimularea digestiei, datorită conținutului crescut de fibre din frunze. Cei care o consumă scad riscul apariției constipației sau a altor afecțiuni precum gastrita sau ulcerul.

Studiile specialiștilor au arătat că loboda are un ușor efect diuretic. Acest lucru ajută la curățarea rinichilor, eliminarea toxinelor sau a excesului de apă și săruri din organism. Consumul de lobodă este considerat benefic și pentru funcționarea normală a vezicii biliare, dar este eficient și în ameliorarea acneei și a astmului.

În plus, planta mai conține pigmenți antioxidanți, care ajută organismul să se regenereze și încetinesc procesele de îmbătrânire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.