Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Lichenul de piatră atenuează senzația de gât iritat și reduce reflexul de tuse

Lichenul de piatră este o plantă cu utilizare tradițională, care conține peste 70% mucilagii. Mucilagiile sunt polizaharide naturale și au o structură similară cu cea a mucusului care se găsește în mod obișnuit la suprafața mucoaselor corpului nostru.

Ca și mucusul natural, lichenul de piatră îmbracă suprafețele expuse mediului extern și astfel le protejează de deshidratare și de atacul unor agenți infecțioși sau noxe. De exemplu, îndepărtează mecanic particulele de praf și microorganismele din nas și din gât și se opune aderării bacteriilor, virusurilor sau fungilor, care ne pot îmbolnăvi.

Atunci când utilizezi comprimatele pentru supt cu lichen de piatră, se formează acest film protector la suprafața faringelui, în interiorul gâtului. Prin efectul emolient și de acoperire a mucoaselor gâtului, extractul de lichen de piatră protejează terminațiile nervoase, atenuează senzația de gât iritat și reduce reflexul de tuse.

Astfel, extractul de lichen de piatră acționează imediat, contribuie la îndepărtarea microbilor agresori de la nivelul mucoasei gâtului și protejează gâtul iritat.

Eficacitatea extractului natural de lichen de piatră este susținută de monografiile plantelor publicate, atât de Organizația Mondială a Sănătății, cât și de Agenția Europeană a Medicamentelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.