Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Inovație în tratamentul cataractei

Cataracta este principala cauză de orbire la nivel mondial, evoluând odată cu vârsta și afectând vederea și calitatea vieții pacienților. Intervenția chirurgicală este singura metodă de tratament. Vestea bună este că inovația medicală a evoluat și în acest domeniu, astfel că pacienții români pot alege, la recomandarea medicului oftalmolog, cristalinele trifocale, cele mai recente cristaline artificiale disponibile astăzi pentru operațiile de cataractă. Cu ele puteți vedea clar atât de aproape, cât și la distanțe intermediare și la depărtare. Sunt proiectate astfel încât pacienții care duc o viață activă să nu mai aibă nevoie de ochelari.

Astfel, veți putea citi din nou cu ușurință o carte, facturile sau chiar etichetele de la magazin. Vă veți bucura din nou de activități de zi cu zi precum grădinăritul, gătitul sau folosirea calculatorului. Și veți avea din nou o vedere la depărtare bună, pentru supravegerea nepoților, condusul mașinilor sau pentru mersul cu bicicleta.

Pentru 2022, Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă estimează un număr de peste 90.000 operații de cataractă. Acestea se pot realiza în cele peste 77 de spitale existente cu departament de oftalmologie și peste 100 de clinici private cu bloc operator de oftalmologie.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta pana când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza cataractei!

Minutul de sănătate v-a fost oferit de ALCON în cadrul campaniei „PanOptix. Meriți să vezi”. Pentru mai multe detalii despre cataractă și despre afecțiunile de vedere consultați meritisavezi.ro și panoptix.ro. Acesta este un dispozitiv medical. Consultați medicul oftalmolog și citiți instrucțiunile de utilizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.