Minutul de sănătate: Infecţia cu SARS-CoV-2 poate fi prevenită prin iginenizarea corespunzătoare a mâinilor

În plină pandemie de COVID – 19, sănătatea noastră depinde de purtarea măștii de protecție în spațiile închise, de distanțarea socială și mai ales de măsurile suplimentare de igienă.

Un studiu observaţional la care au participat mai mult de 3000 de persoane notează că peste 10% dintre acestea au folosit o toaletă publică fără a se spăla pe mâini şi, chiar dacă au făcut-o, 33% nu au folosit săpun. Acest aspect contează pentru că, din nefericire, nu ne putem abţine să nu ne atingem faţa, permițând germenilor să se răspândească de pe mâinile noastre pe nas şi gură, pe unde pot intra în organism. Aşadar, este clar că trebuie să ne igienizăm mâinile corespunzător.

Infecţia cu virusul SARS-CoV-2 poate fi prevenită prin spălarea tegumentelor expuse cu apă şi săpun, fiind recomandată igienizarea frecventă a mâinilor după orice contact cu o suprafaţă potenţial contaminată.

În cazul în care mâinile nu prezintă semne vizibile de impurităţi se poate utiliza un dezinfectant de mâini fără clătire, cu acţiune virucidă. Pentru a fi cu adevărat eficient, gelul dezinfectant trebuie să conţină cel puţin 62 la sută alcool, dar nu mai mult de 80 la sută, potrivit specialiştilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.