Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Cum se tratează prezbiopia?

Nu există niciun remediu care să vindece prezbiopia, dar medicul oftalmolog vă poate prezenta mai multe metode prin care puteți corecta această problemă. Să nu uităm că prezbiopia ne va afecta pe toți la un moment dat în viață pentru că este o modificare a vederii care apare natural, odată cu îmbătrânirea, deteriorând vederea la aproape.

Ochelarii de vedere pot fi o soluție, la fel dacă aveți deja ochelari, lentilele bifocale ar putea fi opțiunea pentru dvs –partea superioară corectează vederea la distanță, iar cea inferioară vă ajută să vedeți obiectele de aproape.

Lentilele progresive sunt similare cu cele bifocale, dar există o tranziție treptată sau mixtă între cele două secțiuni separate. La fel, lentilele de contact pot corecta și prezbiopia – mediculul vă va putea recomanda pe cele multifocale sau monofocale in funcție de nevoile dumneavoastră.

Datorită chirurgiei refractive, prezbiobia poate fi corectată odată cu alte probleme ale vederii, iar cele mai noi inovații în otalmologie au au deschis ușa corecției chirurgicale a prezbiopiei, prin impantarea unor cristaline artificiale.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea prezbiopie, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.