Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Cum se tratează cataracta

Dacă aveți aproape 60 de ani sau mai mult, o vizită anuală la medicul oftalmolog vă poate ajuta să detectați semnele timpurii ale apariției cataractei. Să nu uitam că reprezintă principala cauză de orbire la nivel mondial. Medicul oftalmolog vă va cere detalii despre istoricul dumneavoastră medical și va efectua un control al ochilor și doar el vă poate sfătui cu privire la tratamentul cataractei. Este însă bine de știut că această afecțiune se poate trata doar prin operație. În timpul acestei proceduri, cristalinul natural afectat de cataractă este îndepărtat și înlocuit cu un cristalin artificial.

Sunt foarte multe tipuri de cristaline artificiale dintre care puteți alege pentru operația de cataractă. Este important să știți ce vă poate oferi fiecare cristalin artificial, astfel încât să puteți alege în cunoștință de cauză. Cea mai recentă inovație în domeniu sunt cristalinele trifocale. Ele folosesc cea mai nouă tehnologie disponibilă pentru operațiile de cataractă.
Operația de cataractă este o procedură obișnuită și frecventă care, în general, durează mai puțin de 30 de minute. Peste 4 milioane de persoane se operează de cataractă în fiecare an în Uniunea Europeană, cu o rată de succes de 95%, fiind cea mai frecventă intervenție chirurgicală.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta pana când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza cataractei!

Minutul de sănătate v-a fost oferit de ALCON în cadrul campaniei „PanOptix. Meriți să vezi”. Pentru mai multe detalii despre cataractă și despre afecțiunile de vedere consultați meritisavezi.ro și panoptix.ro. Acesta este un dispozitiv medical. Consultați medicul oftalmolog și citiți instrucțiunile de utilizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.