Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Cum pot fi utilizate tulpinile probiotice la copii și cum pot fi incluse în regimul lor alimentar? | AUDIO

Probioticele se regăsesc în mod natural în alimente fermentate, precum lapte bătut, kefir și sana.

Adesea, sunt adăugate în diverse alimente, cum ar fi iaurturi sau brânză cottage. Deși, în mod normal, sursele alimentare sunt cele mai bune pentru asimilarea de nutrienți și alte elemente benefice, în cazul probioticelor este posibil ca cel mic să nu asimileze o cantitate suficientă strict din alimentație, deoarece probioticele din alimente adesea nu supraviețuiesc în procesul de producție și conservare.

Prin urmare, cel mai bine este să-i oferi copilului surse alimentare variate, bogate în probiotice,, iar pentru suplimentare sunt recomandate probioticele rezistente aciditatii gastrice.

Dacă remarci simptome precum constipație, colici și reflux gastroesofagian la copilul tău, îi poți suplimenta dieta cu probiotice de calitate, adecvate vârstei lui, eficiente și care să conţină bacterii cu identitate precisă. Întreabă mai întâi medicul pediatru cu privire la durata utilizării lor și la doza recomandată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.