Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Ce este important să știm despre tusea seacă, iritativă, de origine faringiană și ce soluții avem pentru ea?

Tema de săptămâna trecută a fost „sănătatea gâtului” și am discutat despre factorii care favorizează apariția durerii în gât.

Pentru că tusea seacă, iritativă, așa numita tuse ”din gât”, însoțește frecvent gâtul iritat, ne-am propus ca săptămâna aceasta să continuam „Minutul de sănătate” discutând despre acest subiect.

Ce este important să știm despre tusea seacă, iritativă, de origine faringiană și ce soluții avem pentru ea?

Cercetările medicale arată că alături de nasul înfundat, tusea seacă și durerea în gât pot fi primele simptome ale atacului microbian. Virusurile și bacteriile care pătrund prin cavitatea bucală sau nas și ajung în faringe, irită terminațiile nervoase și astfel apare tusea, că un gest reflex, de apărare a organismului.

Tusea este practic o reacție automată, menită să curețe căile aeriene de corpi străini, substanțe iritante și mucus în exces. Există două tipuri de tuse: una productivă, în care arborele respirator produce mult mucus și tusea neproductivă sau seacă, frecvent de cauză iritativă.

Tusea seacă, ”din gât” nu este, de cele mai multe ori, o problemă de sănătate majoră, însă ea semnalează un posibil risc de agravare și poate evolua, motiv pentru care este bine să fim informați și să acționăm încă de la primele semne.

Deoarece este frecvent asociată virozelor, de tip “roșu în gât”, tusea seacă de origine faringiană indică prezența atacul microbian. În plus este supărătoare și ridică bariere sociale – cei din jur vor dori probabil să evite persoana care tușește.

O soluție naturală eficientă este folosirea comprimatelor gumate pentru supt cu 100% ingrediente active naturale, care au în compoziție lichen de piatră. Mucilagiile, principalii compuși activi din lichenul de piatră, formează un film de protecție în interiorul gâtului, care ține la distanță microbii, calmează gâtul iritat și reduce tusea seacă.

Pentru un efect optim, este important să ne asigurăm că alegem comprimate pentru supt cu cea mai mare concentrație de lichen de piatră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.